Zaključeno fotografiranje

Zaključek družinskega fotografiranja

2. april 2017ZAKLJUČEK PROJEKTA

Kaj, kako in kdaj po zaključenem fotografiranju? Uro poziranja ste dali čez, sedaj pa ste verjetno že nestrpni, kdaj boste lahko videli vaše fotografije? Ne veste točno kakšno imam politiko glede plačila? Na kakšen način boste prejeli vaše fotografije?

Kdaj prejmete fotografije?

Rok za obdelavo fotografij je pri meni variabilen, glede na zasedenost mojega urnika v tistem obdobju. To je lahko par dni, največ pa je lahko pa en teden. Približno trajanje vam sporočim ob koncu fotografiranja, tako da približno veste kako dolgo boste morali čakati na obdelane fotografije. Obdelava namreč poteka v dveh delih - izbor uporabnih fotografij iz kupice nastalih slik ter groba obdelava, večinoma pa šele naslednji dan potem naredim ponovno obdelavo fotografij oz. korekcijo grobe obdelave fotografij. To mi vzame približno 6 ur dela in ob zasedenem urniku se žal lahko zgodi, da na svoje fotografije čakate do enega tedna.

Kako so fotografije obdelane?

Nastalim fotografijam se v post-produkciji popravlja osvetlitev ter barve. Retuširanju oseb se izogibam, v kolikor pa le želite kakšne dodatne korekcije (brisanje kakšnih madežev ali večjih mozoljčkov na otrokovem obrazu, beljenje nasmehov, odstranjevanje kakšnih nepravilnosti ki vas neizmerno motijo...), me prosim na to opozorite med fotografiranjem. Prav tako mi sporočite v kolikor bi želeli kakšen poseben stil fotografij - na primer vintage filtri, čim več črno-belega stila fotografij, živo zelena barva okolice namesto pastelno zelene... Le tako vam lahko dostavim fotografije, s katerimi boste 100% zadovoljni, če pred fotografiranjem sporočite čim več vaših želj in pričakovanj.

Politika plačila

Ob rezervaciji termina plačate 50% zneska (in si zagotovite termin oz. če bi bilo potrebno prestavljanje termina zaradi vremena, nov termin), po končanem fotografiranju pa še preostalih 50% zneska. Plačila si izvajajo preko bančnih nakazil in ne v gotovini. Račun s podatki za nakazilo prejmete po e-pošti.

Na kakšen način prejmemo fotografije?

Ko so fotografije obdelane, po e-pošti prejmete povezavo do vaše privat galerije (na mojem Pixieset profilu) ter kodo, s katero stranke dostopate do svoje galerije. Vse fotografije si lahko ogledate, gumbek za download pa se vam bo pojavil takoj po prejemu drugega dela plačila. Ko je plačilo prejeto, si lahko zelo enostavno, z enim klikom na gumb, shranite celotno galerijo slik na vaš računalnik.

Možne so tudi dodatne oblike dostave fotografij - natis fotografij in dostava po pošti, izdelava foto-knjige, izdelava video albuma, vse fotografije dostavljene na lesenem USB ključku, ... Oglejte si cenik fotografiranja, kjer so poleg paketov navedene tudi vse dodatne storitve.

Bodo naše fotografije objavljene na Facebooku in drugod?

Vsako stranko po koncu fotografiranja vprašam za dovoljenje za objavo par najboljših fotografij iz fotografiranja na socialnih omrežjih (Facebook in Instagram) in na spletni strani Foto-Eving za namene razširjanja portfolia. V kolikor javne objave ne želite, seveda spoštujem vaše želje in se vaše fotografije z moje strani ne bodo pojavile nikjer na internetu. Bom pa vseh dovoljenj za objavo neizmerno vesela, saj le tako lahko svojo galerijo referenc razširjam še naprej.